Google'dan Yapay Zekâ Hamlesi: Gemini Artık Gerçek Fotoğrafları da Düzenleyebiliyor
Google, Gemini sohbet botuna entegre ettiği yeni özellikle birlikte yalnızca yapay zekâ üretimi görselleri değil, kullanıcıların yüklediği gerçek fotoğrafları da düzenlemeye olanak tanıyor. Arka plan değişiminden obje eklemeye kadar birçok işlemi destekleyen bu araç, deepfake risklerine karşı görünmez filigran sistemiyle çalışıyor.

Google, Gemini sohbet botuna görsel düzenleme özelliği ekledi
Teknoloji devi Google, Gemini sohbet botu üzerinden hem yapay zekâ tarafından üretilen hem de kullanıcıların kendi cihazlarından yüklediği görsellerin düzenlenebileceğini duyurdu. Yeni özellik, Gemini'ye yerleşik (uygulama içi) olarak entegre edildi ve bugünden itibaren kademeli şekilde kullanıma sunulmaya başlandı.
Özellik 45’ten fazla dili destekleyecek
Google’ın açıklamasına göre, bu özellik önümüzdeki haftalarda küresel olarak yaygınlaştırılacak ve 45'ten fazla dilde hizmet verecek. Yeni araç, görsellerin arka planının değiştirilmesi, nesnelerin başka öğelerle değiştirilmesi, detay ekleme gibi işlemleri destekliyor.
Gemini, AI Studio’daki testlerin devamı olarak sunuldu
Google'ın mart ayında AI Studio adlı platformda test ettiği yapay zekâ tabanlı görsel düzenleme modeli, Gemini’nin yeni güncellemesine temel oluşturuyor. Bu araçların, daha önce herhangi bir görseldeki filigranı kaldırabilme yeteneğiyle dikkat çektiği biliniyor. Ancak yeni sürüm, görsel düzenlemenin çok adımlı ve metinle entegre şekilde yapılmasına olanak tanıyor.
Deepfake risklerine karşı görünmez filigran
Google, kullanıcı güvenliğini sağlamak adına düzenlenen veya Gemini ile oluşturulan tüm görsellere görünmez bir filigran yerleştirildiğini belirtti. Ayrıca, bu tür içeriklerde görünür filigran kullanımıyla ilgili testler de başlatıldığını açıkladı.
Örnek kullanım senaryoları da paylaşıldı
Google’ın verdiği örneklere göre kullanıcılar, kişisel bir fotoğrafı yükleyerek farklı saç renkleriyle nasıl görüneceklerini görebiliyor ya da çocuklara yönelik hikâyeler için uygun görsellerin üretilmesini sağlayabiliyor.
Kaynak: CUMHA - CUMHUR HABER AJANSI