Afyon MYO Aşçılık Atölyesinde Sıfır Atıktan Yemekler Yapıldı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Çevre Yönetimi Komisyonu tarafından düzenlenen etkinlikte, sıfır atık anlayışıyla bayat ekmek ve diğer gıda artıkları değerlendirilerek yaratıcı yemekler hazırlandı. Çevre bilincini artırmayı ve uluslararası öğrenciler arasında kaynaşmayı hedefleyen etkinlikte, bayat ekmeklerden yenilikçi tarifler sunuldu.

Kasım 22, 2024 - 12:21
Afyon MYO Aşçılık Atölyesinde Sıfır Atıktan Yemekler Yapıldı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Çevre Yönetimi Komisyonu, Avrupa Atık Azaltım Haftası kapsamında Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) Aşçılık Programı tarafından “Food Waste Is Full Of Taste” temalı bir mutfak atölyesi düzenledi. Etkinlik, Öğr. Gör. Tansu Çelik ve Öğr. Gör. Erkan Çelik liderliğinde gerçekleştirildi. Atölye çalışmasına, Türkiye'nin yanı sıra Endonezya, Mısır, Özbekistan, Filistin, Kazakistan ve Kongo’dan öğrenciler katıldı.

Etkinlikte bayat ekmekler ve peynir altı suyu gibi gıda atıkları kullanılarak yenilikçi menüler hazırlandı. Bayat ekmeklerden çorba, salata, içli köfte, fellah köfte, ekmek tatlısı gibi lezzetler yapıldı. Ayrıca peynir altı suyu ile ıtırlı ve sumaklı içecekler hazırlandı. Çevre Yönetim Komisyon Başkanı Prof. Dr. Emine Hesna Kandır, etkinliğin sıfır atık bilincini artırmanın yanı sıra farklı kültürlerden gelen öğrenciler arasında kaynaşmayı sağladığını belirtti.

Etkinlik, yerli ve yabancı öğrencilerin müzik eşliğinde çalışmalarıyla keyifli bir ortamda gerçekleşti. Prof. Dr. Kandır, etkinliğe destek veren tüm öğrencilere ve katkı sağlayan sponsorlara teşekkür etti.

CUMHA - CUMHUR HABER AJANSI