Nostradamus’un Kehanetleri ve Sırlarla Dolu Yaşamı

16. yüzyılda yaşamış olan Nostradamus, tıp doktorluğu ve simya alanındaki bilgisiyle tanınmasının yanı sıra, kehanetleriyle de dikkat çekti. Geleceği gördüğüne inanılan ünlü kahin, yazdığı almanaklarla adını tarihe kazıdı. Peki, Nostradamus gerçekten kehanetleriyle dünyayı etkiledi mi?

Şubat 23, 2025 - 22:20
Nostradamus’un Kehanetleri ve Sırlarla Dolu Yaşamı

16. yüzyılın gizemli kahini
1503 yılında Fransa’da doğan Michel de Nostredame, daha çok Latince’ye çevrilmiş adıyla, yani Nostradamus olarak tanındı. Tıp doktoru, simyacı ve astrolog olan Nostradamus, özellikle kehanetleriyle tarihe geçti.

Eğitim ve doktorluk kariyeri
Büyükbabalarının yönlendirmesiyle Latince, Eski Yunanca, İbranice ve matematik eğitimi alan Nostradamus, 1522’de Montpellier Üniversitesi’nde tıp okumaya başladı. Salgın hastalıklarla mücadelede farklı tedavi yöntemleri uygulayarak adını duyurdu. Şarbon hastalığını bitkisel yöntemlerle tedavi etmesi ona ün kazandırdı. Ancak ailesini veba salgınında kaybetmesi, halk arasında ona duyulan güveni zedeledi.

Kehanetlere uzanan yolculuk
1550 yılında ilk almanağını yayımlayan Nostradamus, burada her yılın aylarına yönelik kehanetlere yer verdi. Bu almanaklar büyük ilgi görünce, her yıl yeni bir tane yazmaya devam etti. Öngörülerini dörtlükler halinde kaleme alan Nostradamus, eserlerinde geleceğe dair şifreli ifadeler kullandı.

Son kehaneti
1566 yılının Haziran ayında hayatını kaybeden Nostradamus, ölmeden bir gece önce ‘Bu son gecem, beni yalnız bırakın, zira sabaha ölmüş olacağım.’ diyerek kendi ölümünü de önceden bildiği iddiasıyla anıldı.


Kaynak: CUMHA - CUMHUR HABER AJANSI