Rodoslu şeflerden Marmaris Söğüt’te deniz ürünleri festivaliyle lezzet şöleni

Marmaris Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Deniz Ürünleri Festivali, Söğüt Mahallesi’nde yoğun katılımla sürdü. Rodoslu şeflerin özel tarifleri ve yerel şeflerin sunumlarıyla damaklarda iz bırakan etkinlik, olumsuz hava şartlarına rağmen gastronomi ve kültür dolu anlara sahne oldu.

Ekim 4, 2025 - 19:52
Rodoslu şeflerden Marmaris Söğüt’te deniz ürünleri festivaliyle lezzet şöleni


Marmaris Deniz Ürünleri Festivali’nin üçüncü gün etkinlikleri Söğüt Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Yağış nedeniyle Söğüt Mahallesi Çok Amaçlı Salon’a taşınan etkinliklerde katılım yoğun oldu.

Rodoslu şefler gastronomi sahnesinde
Festivalde, usta şefler hazırladıkları tarifleri katılımcılarla buluşturdu. Şef Mustafa Uluksar’ın “Yedi Baharlı Levrek”, Şef Ahmet Özcan ve İnan Yıldız’ın “Levrek Patates” ve Rodoslu Şef Stergakis George’un “Sübyeli Mürekkepli Erişte” sunumları büyük ilgi topladı. Ziyaretçilere ayrıca kalamarlı keşkek ikram edildi.

Ege kültürü ve süngercilik anlatıldı
Etkinlikler kapsamında halk oyunları gösterileriyle Ege kültürünün ritmi sahneye taşındı. Söyleşi bölümünde ise belgesel yapımcısı Savaş Karakaş’ın moderatörlüğünde “Yok Olan Meslek: Süngercilik” başlıklı panel düzenlendi. Datça Tarihi Araştırmacısı Gökçer Karaağaç ve Yazar Fatma Gebeş Çimen, süngerciliğin tarihsel izlerini ve bölgedeki önemini anlattı.

Festival hafta sonu Bozburun, Selimiye ve Söğüt’te yapılacak etkinliklerle devam edecek.


Kaynak: CUMHA - CUMHUR HABER AJANSI