Şef Ömür Akkor: "Gaziantep Türk gastronomisi için hak ettiği değere ulaşmalı"

Gaziantep’te düzenlenen Uluslararası Gastronomi Festivali’nde konuşan şef ve yazar Ömür Akkor, Anadolu ürünlerinin dünyaya tanıtımının önemini vurguladı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise güvenli gıda, bilimsel veriler ve yeşil ekonomi yatırımlarının şehrin gastronomi alanındaki gücünü artıracağını söyledi.

Eylül 14, 2025 - 20:55
Şef Ömür Akkor: "Gaziantep Türk gastronomisi için hak ettiği değere ulaşmalı"

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde gerçekleştirilen Kültür Yolu Festivali kapsamındaki Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali (GastroANTEP)’te, Türk mutfağı araştırmacısı, şef ve yazar Ömür Akkor konuşma yaptı.

Festival Park Gastronomi Etkinlik Alanı’nda Gökmen Sözen moderatörlüğünde düzenlenen söyleşide Akkor, “Anadolu’nun Sofrasından Dünyaya Yerel Ürünler, Güvenli Gıda ve Kültürel Miras” başlıklı konuşmasında bereketli Anadolu topraklarının ürünlerini ve Gaziantep mutfağının Türk gastronomisi açısından önemini anlattı. Akkor, yapılacak yatırımlar ve projelerle şehrin hak ettiği değere daha hızlı ulaşması gerektiğini ifade etti.

Başkan Şahin’den bilim ve veri vurgusu
Söyleşiye katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şef Ömür Akkor’un verdiği mesajların önemine dikkat çekerek, “Ana mutfağımıza dönmeliyiz. Bu iş bilimsiz ve tekniksiz olmaz. Verileri toplamak zorundayız. Hayvancılığın, suyun, çevrenin verisi olmadan bilimsel altlık oluşturulamaz. Bu da yeşil ekonomi, ihracat ve gençlerimizin dünya mutfaklarında daha güçlü temsil edilmesi anlamına gelir. Anadolu irfanı buradan insanlık sofrasına dönüşecek.” dedi.

Yaklaşık bir saat süren söyleşi, katılımcıların yoğun ilgisiyle sona erdi.

Kaynak: CUMHA - CUMHUR HABER AJANSI