65 Yıllık Öz Gaziantep Lokantası Ankara’da Hizmette Sınır Tanımadığını Yeni Nesil Yeme-İçme Anlayışıyla Gösteriyor
Ankara’da 1960’lı yıllardan bu yana faaliyet gösteren Öz Gaziantep Lokantası, kurucusu Ali Yetkinşeker’in Gaziantep’te başlayan yemek ustalığını başkente taşıyarak büyümeye devam ediyor. Kızılay Şube Müdürü Mustafa Yılmaz, tabldot yemek kültürüyle hafızalara kazınan işletmenin 2025 yılı itibarıyla yenilenen modern hizmet anlayışı, artan menü çeşitliliği, yerinde üretim imkânları ve kültürel mirası koruma hedefleri hakkında açıklamalarda bulunarak hem geçmişi hem de bugünü anlattı.
Muhsin Akıl - Ankara
Öz Gaziantep Lokantası, Ankara’da 65 yıllık geçmişiyle sürdürülen yemek hizmetini yeni projeler ve yenilikçi uygulamalarla büyütüyor. Gaziantep’ten Ankara’ya genç yaşta gelen Ali Yetkinşeker’in başlattığı yemek serüveni, 1960 sonrasında Hacettepe, Siteler ve kentin farklı noktalarında açılan şubelerle genişledi.
“Kızılay Şubesi 1980’den Bu Yana Hafızalara Kazındı”
Öz Gaziantep Lokantası Ankara Kızılay Şube Müdürü Mustafa Yılmaz, lokantanın bölge halkı için uzun yıllar tabldot yemek hizmetinin simgesi olduğunu belirterek, “Öz Gaziantep Lokantası’nın Kızılay Şubesi olarak Ankara halkına uzun yıllar tabldot yemek hizmeti verdik. Kızılay Şubesi 1980 yılından bu yana hafızalara kazındı.” dedi.
Mustafa Yılmaz, geçmiş yıllarda yemekleri tadanların kısa sürede müdavim olduklarını söyleyerek, “O yıllardaki müşterilerimizin çoğu şimdi torunlarıyla gelmeye başladı. Damaklarda uzun yıllar iz bırakmamız bizi çok mutlu ediyor.” ifadelerini kullandı.
Modern Hizmet Anlayışı ve Yeni Dönem
Yılmaz, işletmenin uzun deneyimini çağın gereklilikleriyle birleştirme sürecini anlatarak, “Yıllar sonra çağın getirdiği teknolojik imkânlardan yararlanmaya karar vererek yenilenmeye gittik. Yılların tecrübesi ve birikimini modern/çağdaş hizmet anlayışı ile buluşturduk. 2025 yılında yenilenerek daha modern bir hizmet anlayışı içinde tabldot yemekten alakart yemeğe geçtik.” dedi.
Merkezin Ankara Siteler’de bulunduğunu hatırlatan Yılmaz, merkez dahil toplam personel sayısının 150 olduğunu, Kızılay şubesinde ise 35 kişinin görev yaptığını aktardı.
“Hizmette Sınır Tanımıyoruz”
Lokantanın sunduğu hizmetlerin yalnızca ticari bir amaç taşımadığını ifade eden Yılmaz, “Amacımız sadece ticari anlayış değil aynı zamanda tarihi damak tadını ve yemek kültürümüzü gelecek nesillerimize miras bırakmaktır.” sözlerini kaydetti.
Yılmaz, toplu yemek alanında da geniş hizmet sunduklarını belirterek, “Şirketlere, kurumlara ve halkımıza yönelik toplu yemek hizmetlerimiz var. Talep oldukça istenilen her yere mutfak ve personeli mobil hale getirerek yerinde yemek hizmeti veriyoruz. Yerinde hizmette aynı gün içinde üç öğün yemek çıkartabiliyoruz.” dedi.
Menü Çeşitliliği Genişledi
Mustafa Yılmaz, artan talepler doğrultusunda menülerin yenilendiğini aktararak, “Tarihi yemeklerimizi artırdık. Şu anda et yemekleri başta olmak üzere yöresel, vejetaryen ve zeytinyağlı yemekleri de menümüze ekledik. Ayrıca glutensiz yemek de projelerimiz arasında.” açıklamasını yaptı.
“Artan Yemeklerimiz İsraf Olmuyor”
Yemek israfına büyük hassasiyet gösterdiklerini vurgulayan Yılmaz, “Artan yemeklerden bir lokması bile israf olmamalı. Bu sebeple artan yemeklerimizi hayvan barınaklarına gönderiyoruz.” dedi.
Ustanın Vasiyeti Yaşatılıyor
Konuşmasının sonunda Mustafa Yılmaz, Öz Gaziantep Lokantası’nın kurucusu Ali Yetkinşeker’in kendilerine bıraktığı sözleri hatırlatarak, “‘Kapınıza gelen hiç kimseyi aç göndermeyin. İnsan açken mahcup olur, konuşmasından belli olur. Et kavurma veremesek de çorbamızı veriyoruz.’ vasiyeti ve talimatını hâlâ uyguluyoruz.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: CUMHA - CUMHUR HABER AJANSI