İzmir’de Kent Lokantaları dört çeşit yemeği 50 TL’den sunarak 500 bin menüyle vatandaşın bütçesine nefes oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin beş şubede hizmet veren Kent Lokantaları, haziran 2024’ten bu yana yaklaşık 500 bin menü sundu. Günlük 2 bin kişilik yemek üretimiyle sağlıklı, lezzetli ve ekonomik yemek imkânı sağlayan lokantalar, emeklilerden öğrencilere kadar geniş bir kesim tarafından ilgiyle karşılanıyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın göreve gelmesinin ardından açılan Kent Lokantaları, kısa sürede vatandaşların yoğun ilgisini gördü. Şehirde Kemeraltı, Çiğli, Karabağlar, Menemen ve Aliağa’daki şubelerle hizmet veren lokantalar, hafta içi öğle saatlerinden itibaren İzmirlilere uygun fiyatlı yemek imkânı sağlıyor.
Kent Lokantalarında dört çeşit yemekten oluşan menüler 50 TL’den sunuluyor. Haziran 2024’ten bu yana yaklaşık 500 bin menü vatandaşlara ulaştırıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Grand Plaza Turizm AŞ’ye bağlı mutfaklarda hazırlanan yemekler, merkezden şubelere ulaştırılarak servis ediliyor.
Grand Plaza İşletmeler Müdürlüğü’nden Pınar Salman, uygulamanın kar amacı gütmeden yürütüldüğünü belirterek, “Bütçe dostu olacak şekilde 50 TL gibi bir fiyatla hizmet veriyoruz. Günlük 2 bin kişilik yemek üretiyoruz. Emeklilerimiz ve öğrencilerimiz hizmetimizden oldukça memnun” dedi.
Kent Lokantalarından faydalanan vatandaşlar da hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Katılımcılar, fiyatların dışarıdaki yemeklerle kıyaslandığında çok uygun olduğunu, menülerin sağlıklı ve lezzetli şekilde sunulduğunu ifade etti.
Menüler gıda mühendisleri tarafından belirleniyor. Çorbadan ana yemeğe, salatadan tatlıya kadar dört çeşit yemeğin yer aldığı menülerde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Halk Ekmek ve Ödemiş Bademli’de üretilen Bademsu markalı doğal kaynak suyu da bulunuyor.
Kent Lokantalarının ilerleyen süreçte öğrenci yoğunluğu olan bölgeler başta olmak üzere İzmir’in farklı ilçelerinde yaygınlaştırılması hedefleniyor.
Kaynak: CUMHA - CUMHUR HABER AJANSI