Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç: ‘Yoksulluk, Aile Yapısını ve Toplumu Tehdit Ediyor’

Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, TBMM Genel Kurulu’nda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 2025 yılı bütçesi görüşmelerinde, toplumun dezavantajlı gruplarına yeterli desteğin sağlanamadığını belirterek yoksulluğun Türkiye’de aile yapısını ve toplumsal huzuru tehdit eden kronik bir sorun haline geldiğini ifade etti.

Aralık 15, 2024 - 15:45
Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç: ‘Yoksulluk, Aile Yapısını ve Toplumu Tehdit Ediyor’

TBMM Genel Kurulu’nda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 2025 yılı bütçesi ele alınırken söz alan Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, sosyal devlet ilkesinin toplumdaki dezavantajlı grupların insan onuruna yakışır bir yaşam sürmesini temin etmesi gerektiğini belirtti.

‘Yoksulluk 20 Milyondan Fazla Kişiyi Etkiliyor’
Kılıç, Türkiye’de yoksulluk oranının yüzde 22’ye ulaştığını ve 20 milyondan fazla vatandaşın yoksulluk içinde yaşadığını belirtti. Çocukların yetersiz beslenme, eğitimsizlik ve çalışmak zorunda kalma gibi sorunlarla karşı karşıya olduğunu dile getiren Kılıç, “Yoksulluk, aile içi geçimsizlikten suç oranlarının artışına, madde bağımlılığından şiddet eğilimine kadar birçok toplumsal sorunun temel kaynağıdır.” ifadelerini kullandı.

‘Aile Kurumu Çöküş Sürecinde’
Kılıç, aile kurumunun ciddi saldırılar altında olduğunu ve bunun önlenmesi için yeterli adımlar atılmadığını ifade etti. “Geçim sıkıntısı sebebiyle çalışmak zorunda kalan anneler, çocuklarıyla yeterince ilgilenemiyor. Bu durum aile bütünlüğünü yerle bir ediyor. Ev hanımları maddi ve manevi olarak desteklenmeli. 1.200 TL’lik aile destek harçlığını bile ailelere çok görüyorsunuz.” dedi.

‘Engelliler İçin Daha Fazla Empati Gerek’
Engelli bireylerin sadece maddi destekle değil, sosyal hayatta daha aktif rol alacakları şekilde desteklenmesi gerektiğini belirten Kılıç, “Kaldırımlar, kamu binaları ve toplu taşıma araçları engelli bireyler için yeniden düzenlenmelidir. Engelli bireylerle ilgili kararlar alınırken empati yapmalı ve onların ihtiyaçlarını dikkate almalıyız.” dedi.

‘Gönül Gözüyle Hareket Edelim’
Kılıç, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Gönül gözü görmeyen, can gözünü neylesin. Engelli bireylerimize gönüllerimizi açmalıyız.”

CUMHA - CUMHUR HABER AJANSI