Saadet Partisi Milletvekili Mustafa Bilici: 'Yoksulluk Sınırı 70 Bin Liraya Dayandı'

Saadet Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Bilici, TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada, yoksulluk ve açlık sınırının yükseldiğine dikkat çekerek mevcut ekonomi politikalarını eleştirdi. Bilici, gelir adaletsizliği, enflasyonla mücadeledeki yetersizlikler ve sosyal sorunlar üzerine çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Aralık 19, 2024 - 18:37
Saadet Partisi Milletvekili Mustafa Bilici: 'Yoksulluk Sınırı 70 Bin Liraya Dayandı'

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) devam eden bütçe görüşmelerinde, Saadet Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Bilici, ülkede yaşanan ekonomik zorluklara dikkat çekti. Bilici, yoksulluk sınırının 70 bin liraya, açlık sınırının ise 25 bin liraya ulaştığını belirterek, mevcut ekonomi politikalarını eleştirdi.

Bilici, konuşmasında "TÜRK-İŞ Başkanı Sayın Atalay'ın da belirttiği gibi, asgari ücrete zam yapılmamasına rağmen fiyatlar artmaya devam ediyor. Bu durum, enflasyonun asıl sebebinin millete yüklenmek olmadığını gösteriyor. Ancak mevcut sistem, enflasyonla mücadele adı altında halkı daha da fakirleştirmeyi sürdürüyor." ifadelerini kullandı.

Ülkedeki gelir adaletsizliğine vurgu yapan Bilici, gıda enflasyonunun yüzde 60'lara ulaştığını, devletin değerleme oranlarının yüzde 44 seviyelerinde kaldığını, buna karşın maaş zamlarının bu oranların altında bırakıldığını belirtti. "Kamu harcamalarında tasarruf yapmadan halktan fedakârlık beklemek doğru değil." diyen Bilici, Uruguay eski Devlet Başkanı Jose Mujica ve Aliya İzzetbegoviç'in mütevazı liderlik örneklerine dikkat çekti.

Bilici, ayrıca ekonomik zorlukların yanı sıra sosyal ve hukuki sorunlara da değinerek, mülakat sistemi, KHK mağduriyetleri, çetelerin etkisi ve yargıda yaşanan sıkıntılar gibi birçok konuya dikkat çekti. Çeteler tarafından oluşturulan baskının, ekonomik ve sosyal alanda kaos ortamına yol açtığını ifade eden Bilici, ülke genelinde sosyal adaletin sağlanması gerektiğini vurguladı.

Saadet Partisi Milletvekili, ayrıca yapılması gereken öncelikli adımları sıraladı:

  1. Tüm maaşlara refah payı artışı yapılması,
  2. Toplu sözleşme düzenlemelerinin revize edilmesi,
  3. Maaş artışlarının devletin değerlendirme oranına uygun olarak artırılması.

Bilici, konuşmasını "Mesele garip guraba, emekli, engelli olduğunda ince hesap yapılmamalı." diyerek tamamladı.

CUMHA - CUMHUR HABER AJANSI