Bakan Işıkhan’dan İstihdam ve Ekonomik Kalkınma Vurgusu
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İstanbul Ticaret Odası Meclis Toplantısı’nda Türkiye’nin ekonomik hedeflerini, iş gücü uyum politikalarını ve özel sektörle iş birliğini güçlendirme konusundaki vizyonunu açıkladı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) Meclis Toplantısı’na katılarak iş dünyasının temsilcilerine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıda, Türkiye’nin ekonomik geleceği için özel sektörün dinamizminin kamu yönetiminin vizyoner politikaları ile buluşmasının hayati olduğuna vurgu yapan Bakan Işıkhan, Orta Vadeli Program’ın (OVP) temel hedeflerinden bahsetti. 2025-2027 dönemi için açıklanan OVP’nin enflasyonla mücadele, cari açığın kontrol altına alınması ve sürdürülebilir büyüme ekseninde Türkiye ekonomisine rehberlik edeceğini ifade etti.
İstihdam politikalarına yönelik de açıklamalarda bulunan Işıkhan, kadınların, gençlerin ve dezavantajlı grupların iş gücüne katılımını teşvik eden politikalardan bahsederek, asgari ücret desteğini 700 liraya çıkardıklarını ve İş Pozitif programıyla kadın istihdamını artırmaya yönelik projeleri başlattıklarını belirtti. Özellikle gençlerin ve nitelikli iş gücünün ekonomiye daha aktif katılımı için başlatılan İşgücü Uyum Programı’ndan söz eden Bakan Işıkhan, bu programın toplumun tüm kesimlerini iş hayatına kazandırmayı ve Türkiye’nin ekonomik büyümesini sürdürülebilir kılmayı amaçladığını dile getirdi.
Dijitalleşme ve Yeşil Ekonomi ile Dönüşüm
Işıkhan, iş gücü piyasasında yaşanan dönüşümle birlikte dijitalleşme ve yeşil ekonomiye geçişin önemine dikkat çekti. Kamu ve özel sektörün birlikte hareket etmesi gerektiğini belirterek, çevre dostu politikaların önümüzdeki dönemde Türkiye’nin ve küresel ekonominin şekillenmesinde etkili olacağını vurguladı. Bu kapsamda iş dünyasının dijitalleşmeye ve sürdürülebilir ekonomiye geçişe uyum sağlamasının, ülkenin rekabet gücünü artıracağını ifade etti.
Deprem Bölgesine Yönelik Destekler
Toplantıda ayrıca, deprem bölgesinde yürütülen çalışmalara da değinen Işıkhan, mücbir sebep halini 30 Kasım’a kadar uzattıklarını ve bu süreçte SGK prim beyan ve ödeme sürelerini ertelediklerini belirtti. Bakanlık olarak bölgenin yeniden ayağa kalkması için tüm imkanları seferber ettiklerini dile getiren Bakan Işıkhan, kamu-özel sektör iş birliğinin güçlendirilmesinin önemini yineledi.
Bakan Işıkhan, istihdamı teşvik eden politikalar ve özel sektörle yürütülen iş birliği adımlarının ülkenin kalkınması için kritik olduğunu belirterek, “Türkiye’nin geleceğine dair adımlarımızı, iş dünyamızın desteğiyle daha güçlü atıyoruz” dedi.
CUMHA - CUMHUR HABER AJANSI