Filistinli çocuklar için Türkiye’de yaz okulu programı başlatıldı: Kültürel ve sosyal gelişim hedefleniyor
İsrail’in Gazze’deki saldırılarından etkilenerek Türkiye’ye getirilen 320 Filistinli çocuk, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen yaz okulu programıyla destekleniyor. 29 Ağustos’a kadar sürecek programda Türkçe eğitimi, sanat atölyeleri, spor ve kültürel etkinlikler yer alıyor.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında mağdur olan ve tedavi edilmek üzere Türkiye’ye getirilen Filistinli çocuklar için Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yaz okulu programı başlatıldı. Çankaya Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde hayata geçirilen “Filistinli Çocuklarımız İçin Yaz Okulu Programı” 16 Temmuz’da başladı ve 29 Ağustos’a kadar devam edecek.
Program, 7-18 yaş grubundaki 320 öğrenciyi kapsıyor. Çocukların yaz tatilini verimli bir şekilde değerlendirmeleri, kişisel gelişimlerinin desteklenmesi ve sosyal uyumlarının artırılması amacıyla çeşitli eğitim ve etkinlikler planlandı.
6 ayrı grup, geniş kapsamlı içerik
Farklı yaş grupları ve özel eğitim ihtiyacı olan öğrencileri kapsayacak şekilde 6 ayrı grup halinde yürütülen programda çocuklara hem akademik hem de sosyal alanlarda destek sağlanıyor.
Türkçe eğitimi ve kültürel atölyeler ön planda
Yaz okulu kapsamında Filistinli çocuklara yabancılar için Türkçe eğitimi, el sanatları, drama etkinlikleri, Kur’an-ı Kerim öğretimi, yağlı boya ve resim dersleri, spor ve yüzme gibi çeşitli atölye ve dersler sunuluyor. Bu sayede öğrencilerin hem dil becerilerini geliştirmeleri hem de kültürel birikim kazanmaları hedefleniyor.
Etkinliklerin, deneyimli öğretmenler ve usta öğreticiler tarafından öğrencilerin yaş ve yetenek düzeylerine uygun şekilde yürütüldüğü ifade edildi. Ayrıca, çocukların sosyal uyumlarını kolaylaştırmak için grup çalışmaları ve etkileşimli etkinlikler de programın önemli bir parçası olarak öne çıkıyor.
Savaş mağduru çocuklar için sosyal uyum desteği
Program, Gazze’deki çatışmalar nedeniyle travma yaşayan çocukların rehabilitasyon süreçlerine katkıda bulunmayı da amaçlıyor. Bu çerçevede, psiko-sosyal destek çalışmalarına da yer veriliyor.
Ayşegül ÇALIŞIR
Kaynak: CUMHA - CUMHUR HABER AJANSI