İYİ Partili Selcan Taşcı: ‘Zulümle abat olan görülmedi, güç sarhoşlarının sonu ibretliktir’
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşcı, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, gazetecilere yönelik tutuklamaları ve basın özgürlüğü ihlallerini sert sözlerle eleştirdi. “Basın özgürlüğünü bastırmak da, çalışanların haklarını yok saymak da zulümdür. Ama zulümle abat olan hiç kimse olmadı” diyen Taşcı, tarihten örneklerle güç zehirlenmesinin nasıl sona erdiğini anlattı.

‘Basın özgürlüğü çiğneniyor, hukuk sopasıyla muhalefet bastırılıyor’
İYİ Parti Grubu adına konuşan Selcan Taşcı, gazetecilerin sahada haber takibi yaptığı sırada Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefetten tutuklandığını belirterek bu durumu “akıl almaz” olarak tanımladı. Taşcı, “Gazetecinin görevi orada olmaktır, olanı biteni kayda geçirmektir. Tutuklanması değil, korunması gerekir” dedi.
‘Basın özgürlüğünün olmadığı yerde hiçbir haktan söz edilemez’
Taşcı, “Bir gün herkesin basın özgürlüğüne ihtiyacı olur” sözleriyle tüm partilerden milletvekillerine çağrıda bulunarak, baskılara karşı ortak duruş sergilenmesini istedi. “Bu Meclis fezlekelerle milletvekillerini susturmak isteyen bir anlayışa teslim olmamalıdır” dedi.
‘Zulüm sadece copla değil, sözünü tutmamakla da olur’
Taşcı, maaşları eriyen memurlar, refah payı alamayan çalışanlar, 3600 ek gösterge sözü unutulan kamu emekçileri ve kadro bekleyen Kur’an kursu öğreticilerinin yaşadığı mağduriyetlerin de birer “zulüm” olduğunu söyledi. “Zulme karşı çıkmak partizanlık değil, ilkesel duruştur” dedi.
‘Büyüklere masallar anlatalım istiyorlar, biz de anlatalım’
Konuşmasının devamında iktidarın baskıcı yöntemlerini tarihten örneklerle eleştiren Taşcı, Phalaris’ten Neron’a, Mussolini’den Çavuşesku’ya kadar otoriter liderlerin ibretlik sonlarını hatırlattı. “İktidarı korumak için basını susturmak, milleti bastırmak isteyenlerin sonu tarihte bellidir” dedi.
‘Zulümle abat olan yok, tarihten ibret alın’
Taşcı, konuşmasını masalsı bir dille bitirdi: “Masalın sonunda gökten üç elma düşer: Biri halklara umut olarak, diğer ikisi de zalimlerin ve onlara ortak olanların başına ibret olarak. Tarih, ibret alınmadığında hep aynı şekilde tekerrür eder.”
Kaynak: CUMHA - CUMHUR HABER AJANSI
